Voda pro Pepína

30. září 2019

Vybráno: 116 099 Kč z 762 048 Kč (15.24%)

Na projekt přispělo 32 dárců


Chtěl bych zase sám plavat! Možná to zní jako obyčejné přání, které je snadné splnit. Jenže za tímhle přáním stojí příběh dnes již třicetiletého Pepína, kterému se před sedmi lety obrátil život naruby.

Pepíno utrpěl při autonehodě vážný úraz hlavy. Dnes je na vozíčku a nevzdává se snu, že bude jednou zase chodit. K tomu nezbytně potřebuje rehabilitaci ve vodě. Bohužel má kvůli poškození močové trubice zavedenou epicystomii a nesmí tak do žádné společné vody, aby nedošlo k poškození ledvin.

Těžkou situaci pomůže vyřešit speciální rehabilitační bazén určený jen pro něj. Rodina proto oslovila firmu AQUAprogram Turnov, která se do projektu zapojila také finančně a společně sestavili rehabilitační bazén, který splňuje veškeré zdravotní potřeby. Celková částka je rozkladem 12^3 * 21^2, tj. 762 048 Kč. V tomto rozpočtu nejsou stavební práce a betonáže.

Osudný rok 2012

Pepíno byl krásný mladý muž připravený do života. Těsně na sklonku roku 2012 sedl do auta ke svému kamarádovi, který zavinil těžkou autonehodu. Pepíno utrpěl vážný úraz hlavy. Došlo ke krvácení do mozkového kmene, následovala okamžitá operace mozku, při které upadl do kómatu. Pepínova rodina si tehdy vyslechla tu nejhorší větu: „Váš syn má nulovou šanci na přežití.“ Mýlili se.

Maminka Věra s manželem začala bojovat o Pepínovu záchranu. Po dvou měsících se začal probírat z kómatu. Na posteli ležel dospělý dvoumetrový kluk, kterého bylo ale potřeba všechno od začátku naučit. Maminka začala dělat bazální stimulaci, masáže, ergoterapii a fyzioterapii. Pracovali neúnavně a po 10 měsících pobytu v nemocnici mohli Pepína konečně odvést do domácí péče. Pepíno celou dobu poctivě rehabilituje a cvičí, naučil se znovu mluvit, číst, počítat, jíst a moc dobře mu to myslí.

Od nehody už uplynulo sedm let. V dnešní době se krásně staví na nohy a přibližuje se svému snu. Denně ukazuje svou sílu a odhodlání. A právě touha a píle jsou důvodem proč Pepínova rodina otevřela sbírku, která pomůže tomu, aby se jejich syn mohl postavit na nohy a znovu chodit.

Televize Barrandov odvysílala Pepínův příběh v pořadu Osudové okamžiky, který můžete zhlédnout zde: https://www.youtube.com/results?search_query=osudov%C3%A9+okam%C5%BEiky+barbora+h%C5%AFlkov%C3%A1

Věříme, nevzdáváme se a prosíme o pomoc. Společně to dokážeme!