Přímá pomoc okradenému seniorovi

27. října 2016

Nedávno se obrátil osmdesátiletý senior na organizaci Člověk v tísni. Ve svém domku u Plzně zachytil zloděje, který ho okradl o mobilní telefon i peníze. Pán se na organizaci obrátil s žádostí o pomoc při vymáhání náhrady škody, která mu byla způsobena

Díky jeho komunikaci s policií i včasného policejního zásahu se pachatele podařilo včas odhalit. Bohužel jím byl ale nemajetný recidivista, takže jeho šance na vrácení odcizených peněz i telefonu byla téměř nulová.

„Měl našetřených deset tisíc korun pro nenadálé výdaje, například pro případ hospitalizace v nemocnici nebo na hrazení výloh v domově pro seniory, kam se plánuje přestěhovat. Pachatel jej tak nepřipravil jenom o úspory, ale vzal mu i jistotu, kterou do úspor vkládal,“ vysvětlila právnička Člověka v tísni Alice Singrová.  

Po prožitém šoku hledala organizace další možná řešení, jak klientovi pomoci. Vyplnili žádost o příspěvek právě v Nadačním fondu pomoci.

„Nadační fond pomoci žádsti vyhověl a pán se tak již přestal bát toho, že nebude mít v případě nouze žádné prostředky“, zakončila Singrová.

Tento příběh je typickým důkazem, jak Nadační fond pomoci pomáhá svým klientům, kteří se stali obětí podvodu, agrese nebo iracionální byrokracie. Znáte někoho takového? Vyplňte žádost zde.