Vyslechnout a pomoci

12. ledna 2021

V Nadačním fondu pomoci POMÁHÁME už 9. rokem lidem, kteří se ne vlastní vinou dostali do tíživé situace.

Pomáháme formou crowdfundingových sbírek a poskytujeme také přímou pomoc obětem agrese, podvodu a nesmyslné byrokracie.


A máme štěstí, že na to nejsme sami! Pomocnou ruku s námi podává i dlouholetý patron firma Tým dopravního inženýrství.

Babička v roli rodiče

O Michálka se stará od 7. měsíce života jeho babička. Místo láskyplného objetí se chlapečkovi od rodičů dostávalo ran. Chlapeček je bohužel opožděný a tráví tak dost času u lékařů. Babička ale zvládá péči na jedničku! A to i přestože je na všechno sama. Žijí pouze z mateřské a invalidního důchodu, a tak je to po finanční stránce někdy složité.

Nadační fond pomoci zaplatil školkovné pro Míšu na jeden rok.

Petr se stal živým terčem. Svůj život ale vybojoval

Petrovi bylo 30, když ho agresor střelil zezadu do hlavy. Zranění bylo takřka smrtelné. Svůj život nakonec vybojoval, je však ochrnutý na levou polovinu těla. Ačkoliv je mentálně v pořádku, nemluví. Díky péči a práci Centra sociálních služeb Stod dnes žije v bezbariérové garsonce a začal se trochu hýbat.

Dorozumívat se může jen pomocí techniky, jinak nemá žádné spojení s vnějším světem. Invalidní důchod pokryje tak tak náklady s bydlením, na techniku proto nezbývají peníze. Fond Petrovi zakoupil chytrý telefon přizpůsobený pro jeho potřeby.

Manželství, které dalo slibům vale

Od šťastného manželství až na JIP s rakovinou, milionové dluhy a insolvence. Tak by se dal jen velmi ve zkratce popsat příběh samoživitelky Gabriely. Dnes už žije sama, stará se o dvě menší děti s poruchou autistického spektra a o dospělou dceru. Insolvence je po letech splacená, a tak chce Gabriela začít od znova.

S následky psychického týrání se potýká nejen ona, ale i děti, proto by se rádi odstěhovali daleko od bolestivých vzpomínek. NFP rodinu podpořil finančním příspěvkem na bydlení. Věříme, že je čeká nový začátek se šťastným koncem.