Ruka vraha vzala dětem maminku

21. listopadu 2019

Vybráno: 38 759,-Kč z 248 832,-Kč (15,58 %)

Na projekt přispělo 63 dárců


Tragický a smutný příběh zasáhl letos v říjnu rodinu z Opatovic u Rajhradu. Maminka dvou dětí byla chladnokrevně zavražděna. Vyhasl život ženy, která tu po sobě nechala dvě nezletilé děti – patnáctiletého Daniela a osmiletou Vanesku.

Tragédie se stala necelé tři týdny potom, co Michaela Štěpánková oslavila své 35. narozeniny. Děti přišly kvůli vrahovi během chvilky o svou milovanou maminku Míšu. Tento smutný den změnil životy nejenom dětí, ale i jejich prarodičů. Babička s dědečkem ze dne na den přeorganizovali své dosavadní životy, přizpůsobili vše potřebám Daniela a Vanesky a vzali si je do své péče.

Daniel se připravuje prvním rokem na budoucí povolání, Vaneska navštěvuje druhý ročník základní školy. Každý rodič si jistě umí představit, kolik starostí a péče děti v tomto věku vyžadují.

Na situaci, která rodinu potkala, se nedá připravit ani v tom nejhorším snu. Vedle ztráty milovaného člověka se museli prarodiče vypořádat také s finanční zátěží. Půjčili si peníze na pohřeb, aby se s Míšou mohli důstojně rozloučit. A další výdaje přicházejí. Je nutné zajistit jízdné, školní obědy nebo oblečení.

Cílová částka 12^5, tj. 248 832 korun, pomůže prarodičům a dětem s překonáním těžkého období. Sbírka dětem maminku již nevrátí, ale rodina věří, že finanční pomoc jím alespoň trochu usnadní život.

Všem, kteří se do sbírky zapojí, ze srdce děkujeme.

Za rodinu Marie Lupoměchová, teta zesnulé Míši