Pomoc pro Marcelu a Vojtíška

19. září 2019

Vybráno: 320 276 Kč z 531 441 Kč (60,27 %)

Na projekt přispělo 256 dárců 


19. dubna 2019 na Velký pátek zasáhla Marcelu (29) a Vojtíška (tehdy 7 týdnů) tragická událost, která ji připravila o životního partnera a prvorozeného syna o tatínka Pavla. Pavel se před noční směnou jel projet na čtyřkolce, při jízdě dostal epileptický záchvat (nikdy předtím neměl zdravotní obtíže), který byl příčinou nehody, při níž Pavel na místě zahynul. Štěstí a radost vystřídala ve vteřině obrovská bolest ze ztráty partnera a zároveň velké obavy o to, zda a jak zvládne rodina udržet dům a splácet hypotéku.

Před touto tragickou událostí spolu Pavel a Marcela žili šťastně 9 let ve vesnici Kamenná Horka na Svitavsku. Jejich velkým snem bylo postavit si společně rodinný dům a založit rodinu.  Svépomocí a s pomocí přátel a rodiny svůj sen zrealizovali a v únoru 2019 se přestěhovali do vlastního domku. Marcela nastoupila na mateřskou dovolenou a 6.3.2019 se jim splnilo další obrovské přání a narodil se jim zdravý chlapeček Vojtíšek. V těchto chvílích věřili, že vše zvládnou. Budou společně vychovávat Vojtíška, dostavovat a zvelebovat domek. Ve vteřině se celý osud rodiny změnil. Vojtíšek nikdy nepozná tatínka a Marcela přišla o svoji životní lásku a oporu.

Po smrti Pavla, zůstala Marcela na péči o synka, všechny finanční závazky a provoz domácnosti sama. Rodina je nyní odkázána na rodičovský příspěvek, sirotčí důchod, pomoc rodiny a dobročinnost lidí z jejich blízkého okolí. Finanční závazky, se kterými se bude muset mladá maminka potýkat, jsou ale dlouhodobé.

Minimální částka, kterou je potřeba vybrat je 3^12, tj. 531 441 Kč. Tyto finanční prostředky pomohou Marcele částečně stabilizovat její tíživou finanční situaci. Peníze, které získá touto sbírkou, pomohou rodině vyhnout se riziku ztráty domova.

PROSÍM, POMOZME SPOLEČNÝMI SILAMI ROZSVÍTIT SVĚTLO NA KONCI TUNELU A VRÁTIT MARCELE A VOJTÍŠKOVI POCIT JISTOTY, BEZPEČÍ A VÍRU VE SPOKOJENÝ ŽIVOT.