Navzdory kulce

09. května 2019

Pomáháme obětem agrese. Ano, přesně to my děláme. Případ pana Miloše byl však jeden z těch nejděsivějších, se kterým jsme se měli možnost setkat.

Den, jako každý jiný. Pan Miloš vstává, dává si snídani, chystá se do práce, jako každý z nás. V práci však k němu přistupuje neznámý muž, který ho střílí do hlavy. Zde by mohl příběh končit, ale ne v našem případě.

Navzdory svému zranění pan Miloš smrtelný útok přežil, ochrnul však na polovinu těla, přičemž tu druhou má silně postiženou. Intenzivní cvičení v průběhu několika let mu umožnilo alespoň sedět na invalidním vozíku. Výsledkem této těžké životní situace je, že manželka pana Miloše opustila, a ten zůstal prakticky sám. Spojením s okolním světem se pro něj stala satelitní televize a internet, kde nachází zábavu a zdroj informací.

Nadační fond pomoci se rozhodl podat pomocnou ruku, formou přímé pomoci, a podpořit jej částkou 10.416,- Kč. Ta posloužila jako úhrada ročních nákladů na televizi a internet, kde se pan Miloš cítí být součástí našeho světa.

Ano, pomáháme obětem agrese, bohužel však nedokážeme vrátit čas.