Když se z diváka stane asistent režie, hned je příběh zajímavější!

21. února 2024

120 tisíc lidí! Přesně tolik z vás se v loňském roce rozhodlo někomu pomoci darováním svých peněz na Znesnáze. Řekli jste si, že svými financemi lidi i zvířata náročným životem doprovodíte k cestě za lepšími zítřky. Příběhy jste se rozhodli jen nesledovat na plátně naší dárcovské platformy Znesnáze, ale vstoupit do nich přes červené talčítko darovat a přispět svou mírou pomoci. Moc si vás za to vážíme a je úplně jedno, jakou částkou jste přispěli. Důležitý je váš zájem a laskavost. Svět nemění velké činy jednotlivce, ale ty malé každého z nás. 

Stejnou měrou jako dárcům děkujeme všem těm, kteří dali Znesnáze důvěru a sbírku u ní založili. Bylo vás 910! Svěřili jste nám svůj čas a hlavně důvěru. Věřili jste, že právě u nás můžete najít pomoc a my jsme se do ní hned pustili. Znesnáze je na svém poli působnosti zcela výjimečná tím, že má ve svém týmu zkušené sociální pracovníky, co dokážou naslouchat a poradit. Našim úkolem není jen dát vám prostor pro rychlé a snadné založení sbírky. My vás chceme doopravdy poznat. Najít jádro problému, které může mít i jiné řešení a cesty k úspěchu, než je samotné založení sbírky. Jsme pyšní, že se k nám vracíte a říkáte o nás ostatním, protože jedině tak to celé dává smysl, jedině tak si můžeme vzájemně pomáhat. 113 milionů korun v loňském roce je důkazem toho, že to dokážeme!

Dělat radost sobě i jiným na jednom místě

Na začátku loňského roku jsme oficiálně spustili doplněk pro zapojení e-shopů a jejich zákazníků do dobročinnosti – darovací nástroj Znesnáze pro e-shopy – GoodyDo. Co to znamená? Že jsme našli inovativní řešení, díky kterému můžete přispět rovnou v košíku při nákupu u svých oblíbených obchodníků. Stačí, když e-shop přidá tento doplněk na svůj web a vám se pak možnost přispět vybranému příběhu automaticky před dokončením nákupu zobrazí. Loni se k této formě “distribuovaného dobra” přidalo přes 100 e-shopů a díky svým zákazníkům pomohli vybraným sbírkám více než čtvrt milionem korun. Máte e-shop? Přidejte se taky! Není jednodušší cesta k tomu jak být při svém obchodování jiným užitečný. 

Ocenění jsou fajn, vaše radost je nejvíc!

Všechny úspěchy jsou naše společná práce. A nebylo jich v roce 2023 rozhodně málo. Umístili jsme se v seznamu TOP 10 nefiremních neziskovek. Získali jsme Ceny Fóra dárců za výroční zprávu a za sbírkový projekt. Obhájili jsme značku spolehlivosti, kterou uděluje AVPO. Toto všechno jsou věci, které nás posouvají dál. Nejen v pohledu odborníků a společnosti, ale i nás samotných. Je hezké vidět, že svou práci děláme dobře, transparentně a smysluplně. Tím největším důkazem toho ale pořád jsou a budou vaše příběhy. Obrovsky nás těší pouto, které v průběhu sbírky vzniká. To, když se nám třeba po roce ozvete, protože se nám chcete pochlubit s tím, jak se váš život díky podpoře dárců změnil k lepšímu. Radujete se s námi a my vidíme konkrétní výsledky. Prosíme, pokračujte v tom!

Jeden za všechny, všichni za jednoho

Obětem střelby na Filozofické fakultě a v Klánovickém lese jsme díky vám mohli poslat téměř 20 milionů korun. Holčičku Valentýnku jsme společně zachránili operací v Palermu, Márinku jsme převezli z Kolumbie domů, kde rehabilituje, Martínkovi více než dva tisíce z vás přispěli částkou 2 miliony korun, díky kterým mohl zvládnout například i náročnou cestu na operaci do Francie a zpět do ČR… To všechno jsou příběhy, o kterých se mluví.

A mluvit o problémech a jejich úspěšném řešení znamená i motivovat další si o pomoc říct. A to je to, s čím se na vás obracíme v první řadě – NEBOJTE SE ŘÍCT SI O POMOC, protože to není slabost. Je to naopak způsob, jak zůstat silní! 

Vaše Znesnáze pod hlavičkou Nadačního fondu pomoci