Když se smůla lepí na paty

12. května 2017

Veronika, maminka studujícího syna a dcery s autismem, to neměla v posledních letech vůbec jednoduché. Její manžel začal kvůli své nemoci tyranizovat okolí. Konflikty narůstaly. Poslední kapkou bylo, když manžel Veroniku prohodil skleněnou výplní dveří.

Veronika dočasně ochrnula a neobešla se bez invalidního vozíku. Péče o dvě děti byla v kombinaci s jejím zdravotním stavem nelehký úkol. Aby toho nebylo málo, vybourala se v autě.  Auto bylo pořízeno z příspěvku od úřadu práce, aby mohla svou nemocnou dceru dopravovat k lékařům, na logopedii nebo do školy. Po havárii měla dvě možnosti, buďto vrátí úřadu práce 180 tisíc nebo nechá auto za 120 tisíc opravit. Vzhledem k finanční situaci, kdy pobírá pouze příspěvek na péči o dceru, které se celodenně věnuje, to byla pro Veroniku neřešitelná situace, ať by se rozhodla pro jakoukoliv variantu. Veronice se podařilo dát dohromady třetinu peněz. 

Dále požádala o pomoc různé organizace. Nadační fond pomoci se vzhledem ke všem okolnostem, které její situaci předcházely, rozhodl paní Veronice s penězi na opravu pomoci. V rámci přímé pomoci jsme jí darovali nadační příspěvek ve výši 50 tisíc korun. Veronika věří, že zbytek peněz se jí už podaří splatit. Stejně tak věří v brzké ukončení rozvodového řízení. Těší se, že konečně začne žít klidnější a šťastnější životní etapu.