Buď Free!

12. května 2017

Jak nespravedlivý život občas dokáže být, známe asi všichni. Případ Michala Jančaříka byl krásným příkladem toho, jak důležitá je ovšem pomoc nejbližších.

Takto krásně nám dopis začínal: „Milí přátelé, je mi jasné, že v tomto čase nemá nikdo času na zbyt, ale obracím se na vás, jelikož se mi naskytla možnost výrazně zkvalitnit svůj život a mobilitu. Na mechanickém vozíku se dá zvládnout mnohé, ale do běžkařské stopy si s ním nezajedete. Na výlet s dětmi na kole taky ne. Existuje ale stroj, který tohle všechno umí. Jmenuje se velmi příhodně – FREE.“

Potřeba nového elektrického vozíku, na principu Segway (tzv. FREE) by panu Michalovi umožnil samostatnější a aktivnější život, ovšem částka 604.551,- Kč byla příliš vysoká. Přesto, že bylo domluveno sbírku nenásobit zlatým řezem, se vybralo 643.000,- Kč! Dárci byli totiž především z okruhu známých pana Michala, a tímto způsobem se rozhodli podržet svého přítele v nejtěžší chvíli. Částku, která přesahovala cenu potřebného vozíku, se rozhodl pan Michal darovat mladému nadějnému sportovci. Koloběh dobra občas nezastavíš. Proč taky?