Úvodní slovo Karla Janečka

Milí přátelé,
v Nadačním fondu pomoci jsme se v roce 2016 věnovali hlavně tomu, v čem jsme mezi nadacemi a nadačními fondy v České republice jedineční – crowdfundingovým sbírkám pro ty, kteří to opravdu potřebují. Tento rok jsme nadále podávali pomocnou ruku obětem podvodu, agrese a iracionální byrokracie, ale díky crowdfundingu jsme mohli podpořit i další zajímavé projekty v sociální oblasti. Povedlo se nám dostat Nadační fond pomoci do širšího povědomí veřejnosti, což potvrzuje i fakt, že jsme za rok otevřeli 14 velkých crowdfundingových projektů. Jako jediní jsme také příspěvky od Vás ještě násobili zlatým řezem. A co víc – s jednou naší sbírkou jsme vyhráli Cenu fóra dárců za nejlepší crowdfundingový projekt.
Kromě crowdfundingu jsme ale nezaháleli ani v podání pomocné ruky tam, kde by to veřejnou online sbírkou nebylo možné, a podpořili jsme 17 subjektů přímou pomocí.
Chceme pomáhat moderním způsobem, který lidi zaujme a který je bude bavit. A také chceme ukázat, že pomoc druhým nemusí jet pouze v zajetých kolejích a že i neziskový sektor lze inovovat. Oceňuji, že se mladí lidé i senioři zapojují do pomoci druhým online formou a darují částky na zajímavé projekty. Děkuji všem dárcům i organizacím za spolupráci v roce 2016!