Soutěž s českým ježíškem – Pavlík

Před čtyřmi lety se Pavlovi i jeho rodině doslova obrátil život na ruby. Na ulici ho jako chodce srazil nepozorný řidič. Kromě zlomenin, tržných ran, poranění břicha a otoku plic utrpěl Pavel i rozsáhlé poranění mozku a lebky. Jeho zdravotní stav byl tak vážný, že mu lékaři Motolské nemocnice nedávali moc nadějí na přežití. Podstoupil několik náročných operací, ale jeho zdravotní stav provázely mnohé komplikace. Ani lékaři tehdy nevěděli, jak se bude jeho stav vyvíjet, a pro Pavla i jeho rodinu začal dlouhý a náročný životní boj.

Pavlova maminka musela dát výpověď v práci, aby mohla synovi poskytnout tolik důležitou péči. Začal nekončící kolotoč rehabilitací a logopedických cvičení. Dnes je Pavel na vozíku, ochrnutý hlavně na pravou polovinu těla, špatně vidí na pravé oko. Díky rodičovské a lékařské péči se naučil znovu jíst a pít, vnímá své okolí, pozná celou rodinu a snaží se spolupracovat při cvičení.

Pavlovi v jeho současném stavu hodně pomáhá terapie Klim Therapy v sanatoriu, kde se učí sedět i chodit. Tato léčba mu velmi prospívá, ale bohužel ji nehradí pojišťovna a pro jeho rodinu je to velká finanční zátěž.
Právě kvůli tomu chtěl Pavlovi pomoci také sedmnáctiletý Tomáš, který pro něj chtěl uspořádat veřejnou sbírku v rámci soutěže s Českým Ježíškem. Jeho práce se nám natolik líbila, že jsme otevřeli projekt, který může Pavlovi pomoci udělat další důležitý krůček. Crowdfundingem se podařilo vybrat 100 tisíc korun. A co více – Pavlíkova příběhu si všimli pan Mráz s panem Zapadlíkem, kteří mu věnovali dalších 50 tisíc korun z aukce z vernisáže.